• Liesbeth

IN DE MEDIA | Voorkom blessures en golf beter


The dutch magazine – editie najaar 2015

De warming up: Voorkom blessures en golf beter.

Veel members zullen zich hierin herkennen: je rijd naar The Dutch, drinkt snel een kop koffie, slaat 3 ballen op de driving range en loopt naar de eerste hole. Heel onverstandig want dit gedrag kan u duur komen te staan. Spieren die niet zijn voorbereid moeten ineens aan de slag met alle negatieve gevolgen voor uw spel en met een flinke kans op blessures. Een warming-up van slechts een paar minuten zorgt ervoor dat u helemaal klaar bent voor uw ronde. Liesbeth Pauwels wijst u de weg.

Voor elke oefening geldt: doe deze met beide lichaamsdelen of met beide kanten.

  1. Zwaai naar voren en naar achteren met 1 been vanuit de heupen. De knie blijft gestrekt en de onderrug beweegt niet mee. Blijf lang en rechtop staan zonder het bovenlichaal te bewegen.

  2. Zwaai zijwaarts met 1 been vanuit de heupen. De knie blijft gestrekt. De tenen wijzen naar boven en blijf lang en rechtop staan. Het bovenlichaam doet niet mee.

  3. Breng de knie omhoog naar voren, zijwaarts en achteren. Plaats je voet neer. Til de knie omhoog van achteren, zijwaarts en naar voren. Het bovenlichaam beweegt niet mee en blijf rechtop staan.

  4. Maak vanuit een athletische houding een kleine buiging in de knieen. Houd het onderlichaam en de heupen stil en roteer het bovenlichaam met de club vooruit. Span het onderlichaam en de bilspieren goed aan en voer het tempo langzaam op.

  5. Maak vanuit een athletische houding een kleine buiging in de knieen en breng het bovenlichaam naar voren. Pak de club aan de buitenkant vast en maak een zwaaibeweging vanuit de schouders.

  6. Sta rechtop en maak een doorzwaai/halve follow through aan beide kanten. Houd het lichaam lang en recht en verplaats het gewicht.

  1. Vanuit de beginghouding laat je de armen zakken en ga je in de heup laden. Kom via een volledige dynamische rotatie-beweging rechtop staan. Load and Explode !

#indemedia #blessures #golffit #tpi #thedutch

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven