top of page

Meer birdies en exponentiële groei voor jeugd golfers met de volgende 3 tips !


Naar aanleiding van het US KIDS LOCAL TOUR KICK OFF EVENT blog ik komende weken over jeugd & fysiek.

Meer birdies en exponentiële groei voor jeugd golfers met de volgende 3 tips:

1.Motorische vaardigheden

Motorische vaardigheden oftewel basis motoriek in de volksmond gezegd. Dit zijn basis atletische vaardigheden zoals kracht, snelheid, lenigheid, maar ook balans, uithoudingsvermogen wendbaarheid en coördinatie. Waarom zijn deze nou belangrijk voor jouw kind op de baan? Deze vaardigheden zorgen ervoor dat de swing beweging atletischer word waardoor ze veel verder gaan slaan en dus meer kans op birdies hebben.

2. Speed, Speed, Speed

Snelheid is super belangrijk bij kinderen omdat er tijdens de groeifase het zogenaamde “window of opportunity in speed” is waarbij er de unieke mogelijkheid is om de ware potentie van het kind aan te boren. Snelheid trainen kan op verschillende manieren. In de swing kan snelheid getraind worden door lichte clubs te gebruiken op lengte.

1. Fun!

Uit onderzoek (mytpi.com Junior 2) blijkt dat de fun-factor op nummer 1 staat als reden voor kinderen om een sport activiteit consequent te blijven doen. Zonder fun heeft discipline en toewijding geen kans. Dus laat je kinderen vooral hard met die driver slaan, rennen op de golfbaan en lachen op de green.

Meer weten over fysieke golf training voor jouw kind ? Stuur mij een berichtje op info@lpgolfperformance.nl

Op zaterdag 25 februari is er een fantastisch leuk golf kids evenement op The Dutch namelijk: US KIDS AMSTERDAM LOCAL TOUR KICK OFF EVENT.

Ben jij er ook bij ? Ik kijk er naar uit je daar te zien.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page