top of page

GASTBLOG: 3 redenen waarom je morgen al met golfyoga wilt beginnen!


GASTBLOG: 3 redenen waarom je morgen al met golfyoga wilt beginnen!

Al van jongs af aan golf ik fanatiek. En dat heeft – fysiek gezien – zo zijn sporen achter gelaten. Vaak rugproblemen, die worden versterkt door het feit dat ik (te) veel achter de computer zit voor mijn werk. Gelukkig heb ik Liesbeth leren kennen! Samen hebben we gewerkt aan haar nieuwe website en daardoor ben ik de afgelopen maanden meer en meer te weten gekomen over golfyoga. En nee, dat heeft weinig te maken met ‘’hmmmmm’’ en ‘’ohhhhh’’ klanken in kleermakerszit naast een stokje wierrook. Het is vooral werken aan de flexibiliteit en ontspanning in je lichaam.

Eén van Liesbeth haar yoga ruimtes is op Golfclub Leeuwenbergh. Op de Driving Range! Wat mij betreft dé perfecte locatie voor golf yoga. Na een korte intake heeft ze mij een uur lang begeleid bij diverse oefeningen. Ze heeft me leren ontspannen tijdens de oefeningen en uitleg gegeven over de ademhaling. Na een uur hebben we afgesloten met een bodyscan waardoor je van top tot teen ontspant. Heerlijk!

Twijfel je nog (niet doen!) of is er nog iets onduidelijk? Hier geef ik je 3 redenen waarom je morgen al wilt beginnen met golfyoga:

  1. Het maakt je flexibeler

Sla je netjes in voor een rondje golf? En doe je diverse oefeningen voordat je naar hole 1 loopt? Maar heb je toch op hole 3 nog steeds het gevoel dat je niet bent ingeslagen? Dan is yoga perfect! Door het stretchen van diverse spieren worden deze niet alleen soepeler, maar zorgt het er ook voor dat je lichaamshouding verbetert.

2. Je voorkomt blessures

Door yoga leer je beter te luisteren naar je lichaam en ontdek je waar je grenzen liggen. Langzaamaan wordt je lichaam flexibeler en soepeler en heb je daardoor minder kans op blessures.

3. Het maakt je fitter & sterker

Tijdens (golf)yoga krijgen je spieren een echte ‘’wake-up call’’. Door geregeld yogalessen te volgen word je sterker en zal je je fitter voelen.

Hanneke is eigenaresse van GolfBlend, en ondersteunt daarmee professionals in de golfbranche op het gebied van marketing & communicatie. Daarnaast is zij eigenaresse van de webshop www.bornforegolf.com & www.golfsucces.nl.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page