top of page

Elke golfer zou een TPI screening moeten doen, en dit is waarom...


Beste Golfer,

TPI staat voor Titleist Performance Institute (www.mytpi.com) en is de leidende organisatie rondom golf fitness & gezondheid.

Wat ik wereldwijd zie is dat steeds meer golfers, zowel mannen als vrouwen, kiezen voor fysieke training met een gecertificeerde TPI coach. We zien ook dat zij vaker voor een fysiek traject gaan naast de golf lessen. Vooral in Nederland rondom de randstand, maar ook in Belgie kiezen golfers nu vaker voor het voorkomen van pijn en blessures in plaats van afwachten en pijn lijden. We zien dat ze vreugde ervaren van een fysieke coach te hebben en met plezier functioneren en oefeningen doen. Of dit nu in de gym is, op de golfbaan of thuis met de(klein)kinderen. En voor mij is dit het mooiste wat er is.. wanneer golfers na lange tijd weer pijnloos boodschappen kunnen doen, 18 holes zonder vermoeidheid spelen, en al lachend met de kinderen buiten genieten. #happycoach

Wat er nu gebeurd, en Jason Glass bevestigd dit, is dat Noord-Amerika al stukken voorop loopt. Daar is het al normaal dat fysieke ondersteuning een essentieel onderdeel is van het golfen. Deze trend zal ook onze markt overnemen.

In tegenstelling tot het verleden.. toen vonden velen fitness niet nodig en zelfs schadelijk, afhankelijk van waar de speler aan zou werken, maar nu is het essentieel geworden.

Fitness gaat echter niet alleen over sterker worden en meer kracht creëren, en het is ook niet alleen nodig voor de professionele golfer met een rigoureus toernooischema. Juist als recreatie en competitie golfer heb je enorm baat bij individuele coaching.

Door te focussen op functionaliteit en mobiliteit in het lichaam kan elke golfer zijn techniek verbeteren en tegelijkertijd de kans verminderen dat ze tijdens het spelen geblesseerd raken. De goede kracht oefeningen maken het lichaam juist stabieler en mobieler in plaats van stijver.

Maar hoe starten ?

Het maakt niet uit of je nou al actief werkt om gezond en fit te blijven, of je heel vaak sport of juist helemaal niet actief bent. Wat je doel ook is: afvallen, pijnvrij golfen, meer energie of verder slaan etc. Iedereen geeft baat bij persoonlijke begeleiding en “bewegings therapie”. Dat is mijn vaste overtuiging.

We beginnen altijd we met een intake. Deze intake omvat een beoordeling van fysieke fitheid, bewegingskwaliteit (de TPI screening), doelen, actuele gezondheid en klant geschiedenis. Elke spier en beweging die word gebruikt in de golfswing word getest voor stabiliteit en mobiliteit.

Door het fysieke TPI screeningsproces te doorlopen, Heb je vervolgens:

  1. Het lichaam her evalueren na het winter seizoen.

  2. Vaststellen of de swing problemen voortkomen uit slechte gewoonten of echte fysieke beperkingen

  3. Alle fysieke beperkingen vaststellen

  4. Fysieke mogelijkheden en trainings advies duidelijk in beeld brengen

  5. Trainen met een gericht individueel fitness schema

  6. Efficiënt werken rondom of, met de fysieke beperking in samenspraak met de golfcoach

  7. Krachtige, efficiënte en veilige golfswing ontwikkelen die de kans op blessures verkleint door teamwork met de golfcoach

Deze volledige “APK” (het Performance Assessement) duurt 60minuten. Het resultaat: een fysieke golf “handicap” en mijn advies. Vanuit deze intake is er de mogelijkheid een trainingstraject aan te gaan. Jouw persoonlijk oefen schema word opgemaakt en we gaan met training sessies aan de slag. Tijdens deze training sessies zal ik ervoor zorgen dat de oefeningen juist worden uitgevoerd om de effectiviteit te maximaliseren en blessures te voorkomen. Dus…

Ben jij klaar voor jouw fysieke (golf) doorbraak? Voor meer flexibiliteit en kracht in je swing? Voor een fitter gevoel en meer energie?

Meld je dan aan voor een individuele Performance Assessement. Stuur mij dan een mailtje naar info@lpgolfperformance.nl en vertel me waarom jij dit nodig hebt.

@ps. Binnenkort verstuur ik de 2de nieuwsbrief ! Wil je echt niets missen, meld je dan hier aan: http://eepurl.com/c2IYcr


510 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page