top of page

Welke type golfspeler ben jij? (en hoe belangrijk is dat...)


De natuurgolfer

De morgenstond heeft goud in de mond. Je neemt een kop vers gezette koffie wanneer iedereen nog slaapt. Meestal ben je de allereerste op de baan, klaar om negen holes te spelen voordat je naar werk gaat of voordat de drukte begint op de baan. Na een energieke en productieve ochtend krijg je na de lunch wel een kleine dip. Je hebt geen energie meer om nog de dingen te doen die je graag zou willen doen… koken voor je partner, kinderen van school ophalen of zelfs ‘s avonds naar de sportschool gaan kost je moeite. Af en toe heb je last van kleine pijntjes die maar blijven zeuren. Je favoriete bezigheid naast golfen: mountainbiken, schaatsen of lekker hardlopen samen met je hond.

De kantoorgolfer

’Eerst die koffie, dan begint de dag pas’. Jouw ochtend ontbreekt vaak aan energie. Maar vanaf een uur of vier in de middag… kun jij alles aan! Je beste ideeën komen laat op de avond, je werkt nog even door of oefent aan je putt techniek. Je hebt al een paar ernstige blessures gehad en hebt last van je nek en schouders. De spanning in de bovenrug neemt toe door de lange en late werkdagen op kantoor. Sporten in de sportschool is jouw ding.

De gezelligheidsgolfer

Hole 19, daar doe jij het voor. Er is niets gezelliger dan met je vrienden lekker op het terras nog een drankje te nemen na die achttien holes. De warming up? Dat is voor jou een bakje koffie in het clubhuis. Tijdens de grote Majors nodig jij al je vrienden uit bij je thuis, want ja, golf kijken doe je niet alleen toch? Je doet vaak mee met groepslessen in de sportschool, maar stijfheid en overgewicht komen om de hoek kijken. Ook ben je nog regelmatig op de hockey- of voetbalclub te vinden.

De bewuste golfer

Jouw dag ziet er zo uit: lekker fit opstaan en zodra je rek- en strekoefeningen hebt gedaan ben je klaar om een vliegende start te maken. Na een gezonde bewuste lunch blijft de energie op peil. Tijdens een wandeling buiten bereid je je mentaal nog even voor op die laatste paar besprekingen van vandaag. Na een verse avondmaaltijd vol met groenten is het tijd voor jouw fitness. Soms thuis met yoga oefeningen of soms in de sportschool.

Blessures heb je weinig, je traint wekelijks met je coach en neemt ook voldoende rust. Naast golfen heb je ook nog een ander sportief doel zoals een halve marathon lopen, of dat deed je vroeger. Je investeert graag in nieuwe spullen die je prestaties kunnen verbeteren en in extra coaching. Daarnaast ben je op de hoogte van allerlaatste trends over voeding, beweging en sporten.

Belangrijk?

Is het heel belangrijk welk type je bent? Ik geloof van niet. Belangrijker is welke type je zou willen zijn en hoe je daar wilt komen. De mogelijkheden zijn binnen bereik, ook met minder tijd. Wil je af van die kleine pijntjes? Wil je meer energie gedurende de hele dag? Zit dat overgewicht of die stijfheid je regelmatig dwars?

Maak de keuze om een begin te maken. Stippel een plan uit en stap voor stap komt jouw fysieke doel dan binnen bereik. Met persoonlijke coaching op maat voor jouw lichaam wordt het stukken makkelijker.

Je kan nu direct starten! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor aankomende workshops op zaterdag 16 juni of 7 juli. Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Wil je meer weten over golf fitness? Contacteer me en ik vertel je graag meer hierover tijdens een presentatie of workshop op jouw golfclub. Neem contact op via info@lpgolfperformance.nl

Deze blog verscheen eerder in Nationaal Golfmagazine


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page