top of page

Hole in One voeding voor golfers!


Beste Golfer,

Vaak krijg ik de vraag van golfers of ik ook voeding advies geef. Ik schreef er begin dit jaar deze blog over.

In Orlando nam ik deel aan het World Golf Fitness Summit waar ik ook vele van mijn mentors zoals Jason Glass terug zag. Dit was voor mij de uitgesproken mogelijkheid om met hen te spreken over de laatste ontwikkelingen op gebied van golf performance en natuurlijk voeding. In mijn interview met Robert Yang, werelds beste golf-voedingscoach, vroeg ik hem naar advies over wat het meeste invloed heeft op performance. Oftewel zijn meest essentiële advies wat hij ook aan pro's geeft. Het zal je waarschijnlijk verrassen... je hoort het in de onderstaande video.

Het is duidelijk. De juiste hydratatie is essentieel voor lange termijn golf performance en plezier. Maar wat zijn nou eigenlijk de symptomen van een gebrek aan hydratatie en waarom herkennen de meeste mensen dit niet ?

Heb je moeite met concentratie op de 2de 9 ? Hoofdpijn of migraine op de baan ? Zit je niet lekker in de flow en raak je de bal niet goed ? Of misschien merk je dat je snel geïrriteerd raakt met je spel. Heb je last van verzuring en aanhoudende spierpijnen. Voel je je lusteloos en is de drempel om te gaan bewegen te hoog. Dan zijn deze symptomen meest waarschijnlijk te wijten aan slechte hydratatie. Maar Liesbeth, zo simpel kan het toch niet zijn hoor ik je denken. Gelukkig wel :)

Hydrateren hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Investeer in een BPA-vrije drink fles, begin met minimaal 1L water per dag te drinken, en dan praten we verder. De optimale hoeveelheid water om te drinken is 1L per 30kg. Wanneer je deze stap hebt genomen om meer water te drinken zul je vanzelf energieker en fitter voelen. Fantastisch! Maar kijk uit... de kwaliteit van water is ook belangrijk en kan nog het grootste verschil maken.

Kwaliteit van kraanwater

Op dit moment wordt slechts 25% van de resten van medicijnen uit ons kraanwater gefilterd. Pesticides gebruikt in de landbouw komen terecht in oppervlaktewater en grondwater. Daarnaast is een verouderde waterinfrastructuur een risico. Er kunnen dan zware metalen terecht komen door corroderende loden leidingen. Gelukkig heeft Nederland een goede vernieuwde waterinfrastructuur en word er ook geen Fluoride toegevoegd bij het filteren van rioolwater.

Mijn tip als je je kraanwater wilt optimaliseren: koop een britakan. Zo'n simpele waterfilterkan is makkelijk te verkrijgen bij de Blokker en kan al een enorm verschil maken in de kwaliteit van water en dus ook in jouw gezondheid en levenskwaliteit. Zelf ben ik thuis overgeschakeld naar een 5 fase omgekeerde osmose filter...Een investering waar ik nu al heel erg blij mee ben!

Hieronder een impressie van mijn dagelijkse kost. Op mijn Instagram pagina @Lp.Golf.performance vind je onder Nutrition nog meer highlights.

Ik ben benieuwd, wat zouden jullie graag nog meer weten over voeding ? Mocht je op zoek zijn naar hulp over specifieke klachten die je ervaart, dan kan ik je de goeie richting op wijzen waar je die hulp kunt vinden. Stuur mij een mailtje naar info@lpgolfperformance.nl .

Download hier GRATIS mijn Golf Fitness Yoga e-book, boordevol waardevolle tips die je golfspel en golf conditie verbeteren.


99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page