top of page

Grote dromen, kleine wereld: over wat ik uit mijn ervaringen heb geleerd.
Over wat ik uit mijn ervaringen heb geleerd...

Te beginnen met dit onderstaande rijtje van gebeurtenissen:


 • Zomerse dag X aantal jaar geleden: geboren in pittoreske en prachtige Brugge

 • De uitdagende wending op jonge leeftijd: verhuizen naar Zuid Spanje

 • High school in 2 nieuwe talen: Engels en Spaans

 • Gefascineerd door reizen: verliefd op Ijsland

 • Grote dromen: studeren aan de Universiteit van British Colombia, Canada

 • Gevallen voor Nederlandse charmes: verhuizen naar Zuid Limburg

 • Ontdekken van het ‘grown up’ leven: opnieuw verhuisd naar Zuid Spanje

 • Grote dromen waar maken in: Randstad Nederland

 • Zoveel mogelijk golfers helpen: Nederland & België

 • De beste golf retraites organiseren: Zuid Spanje

 • Een gezonde fitte golf gemeenschap: de hele wereld


Door deze bijzondere ervaringen op jonge leeftijd leerde ik al heel snel om aan te passen, om op een nieuwe plek opnieuw vriendinnen te maken en mezelf niet te hechten aan een plek of een taal. Nu ben ik enorm dankbaar voor deze ervaringen maar dat is niet altijd zo geweest. Zo heb ik bepaalde stappen en periodes heel turbulent ervaren waarin ik emotioneel onstabiel was. Elke verandering bracht nieuwe angsten met zich mee.


Achteraf ben ik daar blij om want het heeft me veel inzichten gegeven. Tijdens deze periodes heb ik het geluk gehad een mentor aan mijn zijde te hebben. Doordat ik toen de kracht heb ervaren van authentiek leiderschap die mijn mentors vertoonden had ik op jonge leeftijd al besloten: dit wil ik ook. Ik observeerde alles wat zij deden, luisterde naar wat ze te vertellen hadden, stelde vragen, was super nieuwsgierig naar hun levenslessen en stond open voor hun persoonlijke feedback. Ik was een spons. Ik was daarnaast gedreven om al mijn ervaringen en observaties te bestuderen en onderzoeken. Ik wenste niets liever dan "ooit" alles te kunnen toepassen... om "ooit zelf een mentor te zijn". Dat was (en is nog steeds) mijn allergrootste droom: inspire others to greatness.

Maar soms hebben we even geen advies nodig. Soms moeten we gewoon horen dat we niet alleen zijn. Dus ik zal eerlijk zijn dat, wanneer ik vragen krijg of ik meer in het Nederlands zou willen doen, dat mij dat dan raakt. Niet dat ik er van wakker lig maar wel dat een deel in mij nogal snel ontoereikend gevonden kan worden als ik te weinig doe. Kritisch en hard. Vooral als het gaat om productiviteit. Ja zo'n stem die mij continue zit op te jagen over dat ik meer en beter moet doen, over dat ik het allemaal nog niet goed genoeg doe. Maar daar identificeer ik mij niet meer mee. Ik heb geleerd dit soort gedachten te onderzoeken. De uitkomst: deze gedachten zijn niet de realiteit. Dat helpt mij want de laatste tijd lukt het me steeds beter minder oordelend te zijn over deze gedachtes. De Griekse filosoof Epictetus bracht zijn wijsheid over gedachtes en lijden zo onder woorden: "Het feit dat we niet verstoord raken door wat ons overkomt, maar door onze gedachten over wat er gebeurt." En natuurlijk hangt dit samen met de practice van yoga, want vaak worden we bewust van de destructieve gedachtes of patronen tijdens een yoga sessie.
Het is ook gewoon een pragmatische actie van mij. Als coach kan ik me het niet permitteren om mijn uitdagingen niet te onderzoeken. Om daar zelf met mijn huidige mentor niet over te praten. Om mijn patronen niet te delen. En om enkele van deze persoonlijke ervaringen dan niet te delen in mijn marketing en coaching. Dat werkt niet. Niet voor mij.Oké het is niet gek natuurlijk... door mijn achtergrond werkt mijn brain niet in vakjes van taal. Ik denk in mogelijkheden, innovatie, kansen en ontwikkelingen. Daarom is mijn visie ook: de grootste kans voor het slagen van deze missie is als golfers over de hele wereld kunnen genieten van de voordelen van gerichte oefeningen en routines.
Grappig dat ik mezelf ook helemaal niet bestempel als “Vlaamse”, of “Nederlandse, Belgische”. En ook als ik s’nachts droom kan ik me niet meer herinneren welke taal dat nou was. Ik lees voornamelijk in het Engels. Ik merk vooral wanneer ik schrijf dat ik alle talen volledig door elkaar haal en er soms een behoorlijke brei van kan maken (voor anderen haha).Nu goed, genoeg over mij. Hier is mijn antwoord op de vraag: de Nederlandse content die je kunt lezen en verwachten. En ik zeg nu wel content, maar dat dekt de lading helemaal niet van de waarde, het professionele werk van mijzelf evenals mijn fantastische team en de bom passie die hierin gestoken word. En normaal gesproken deel ik pas iets wanneer het al gepubliceerd is. Bij deze dus een tipje van de sluier want achter de schermen wordt hard gewerkt.


 1. Elke maand in Nationaal Golfmagazine een nieuwe column

 2. Iedere editie van Golfers Magazine nieuwe instructies en oefeningen

 3. Mijn eigen blog word ook bijna wekelijks voorzien van nieuwe artikelen, ook in het Nederlands

 4. Ik zal af en toe een Nederlandstalige nieuwsbrief versturen of video maken ;)

En goed nieuws want er komen nog meer unieke stukken aan op mijn website, in het Nederlands.


Leuk dat je dit artikel hebt gelezen!


Tot snel, Liesbeth
100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page