top of page

Het is tijd voor GVB 2.0


Beste Golfer,

Mijn missie om de golfgemeenschap zo lang mogelijk te laten golfen (#playgolfforever) is geboren uit het idee dat er een betere oplossing zou moeten zijn voor de duizenden niet- actieve geblesseerde golfers die door de pijn niet meer kunnen golfen. Ik vond het dan ook geweldig om te horen dat er dit jaar een wereldwijde “golf and health” campagne is opgezet. Een toegewijde campagne georganiseerd door golfandhealth.org die mensen bewust wil maken van de gezondheidsvoordelen van golf voor alle leeftijden, geslacht, culturen en fysieke staat. Dit zet niet alleen meer mensen aan tot golfen maar ambieert ook een fitte en actieve gemeenschap van golfers.

Maar dat golfen gezond is, is al langer bekend. Een onderzoek van het British Journal of Sports Medicine uit 2016 concludeerde uit niet minder dan 300 rapporten dat golfen een positieve invloed heeft op de levensduur, lichamelijke en geestelijke gezondheid en het welzijn. De voordelen van het buiten zijn in de natuur tijdens een rondje en het bijkomende gevoel van ontstressing zijn bijzonder groot.

Toch hebben voornamelijk de technische vaardigheden nodig voor het golfspel al de aandacht in de spotlights opgeëist. Met als gevolg dat fysieke ontwikkeling, recente baanbrekende onderzoeken, en de laatste gezondheidsvoordelen nauwelijks bekend zijn. Er valt dus de golfgemeenschap niets te verwijten. Tenminste….

Deze oude achterhaalde golf cultuur is gelukkig langzaam aan het transformeren. De huidige playing pro’s op de LPGA en PGA tour hebben hierin een voorbeeldrol. Steeds meer lokale clubs nemen de stap om fysiek aan hun programma toe te voegen zodat hun leden langer blijven golven. En ook op de afgelopen senioren inspiratie dag van de NGF was de keuze genomen om golffitness volop aandacht te geven. Na mijn presentatie en workshop op deze dag vertelden viel me hoe groot de interesse is onder deze groep golfers. En recent is het aanleren van een goede fysieke golf voorbereiding opgenomen in het 9-stappenplan van de NGF Golf Academie, ook goed nieuws!

Ondanks deze positieve ontwikkelingen zijn er nog te veel misverstanden uit de oude dagen en gaat vooruitgang enorm traag. Een significant verschil kan er naar mijn mening worden gemaakt op het moment waar het voor alle golfers begint. Tijdens het behalen van je GVB, bij stap 1.

In een “GVB 2.0” zou er minimaal 50% aandacht aan fysiek worden besteed. Denk aan:

Natuurlijk horen daar ook nieuwe aangepaste faciliteiten op de clubs bij. Denk aan, extra toiletvoorziening op de baan, gezonde snacks en gerechten op de kaart die bijdragen aan meer en langer energie op de baan, en een fitnessruimte waar je op je gemak kunt opwarmen of trainen. Door deze acties te ondernemen kan de golfindustrie een grote bijdrage leveren aan het maximaliseren van de gezondheid voordelen van golf.

Ik zie een nieuwe generatie van energieke en veerkrachtige golfers voor me, die in controle zijn van hun lichaam en hun gezondheid. Ik zie de golfsport groeien maar vooral de golf cultuur verjongen zodat elke golfer ook de nieuwste mogelijkheden meekrijgt op het gebied van gezondheid & beweging. #playgolfforever

"THIS IS NOT YOUR AVERAGE GOLF TRAINING WEEK. THIS IS PERSONAL, IT'S FUN AND RECHARGING!"

Je laadt je telefoon vaak op, maar hoe vaak laad je jezelf op? Geef jezelf toestemming om in een inspirerende omgeving met een kleine groep gemotiveerde golfers en professionele coaching aan je golfspel en gezondheid te werken. Deze unieke en bijzondere Golf Yoga Retraite is de perfecte combinatie van inspanning en ontspanning, golfen en gezondheid.

Tijdens deze vakantie haal jij het beste uit jezelf en je golfspel. Het is jouw nieuw begin. De intensiteit zal zich geleidelijk opbouwen en afbouwen. Je leert onder andere praktische handvaten, nieuwe golf gewoontes, effectieve ademhalingstechnieken, mentale power tools en natuurlijk fysieke oefeningen die je naar het volgende niveau gaan brengen. Wat kun je onder andere verwachten: je zult verblijven op Las Colinas Golf & Country Club, zonsopkomst tijdens de dynamische ochtend training meemaken, een lokale markt bezoeken, genieten van de gezonde Mediterrane keuken en vooral veel gezelligheid samen met 10 andere gemotiveerde golfers beleven.

Na deze week zul je je uitgerust voelen en veel inzichten hebben gehad. Je zult een innerlijke rust en zelfvertrouwen ervaren waar je als golfer alleen maar van kan dromen. Opgeladen ga je weer naar huis. Klaar om er de rest van het jaar tegen aan te gaan want je leert ook de technieken om thuis op eigen kracht verder te oefenen zodat je de voordelen kunt blijven ervaren in het dagelijkse leven.

De kaartjes gaan hard en er zijn nog maar enkele tickets beschikbaar voor de Golf Yoga Retraite. Gun jezelf deze bijzondere training.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Golfmagazine.


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page