top of page

Yards & Years: World Golf Fitness Summit 2018, Orlando.


Beste Golfer,

https://www.youtube.com/watch?v=TOhI7Io1Yd0

Wellicht heb je het meegekregen via mijn social media maar afgelopen week was ik aanwezig op het World Golf Fitness Summit in Orlando. Dit is de 7de keer dat de conferentie plaats vind en georganiseerd word door de oprichters van TPI, Dr Greg Rose en Dave Philips. Het is een van de meest bijzondere, grootste en educatieve conferenties voor golf coaching. Het meest unieke van dit event is de vibe/cultuur. Alle coaches, inclusief de sprekers, zijn meegaand, open-minded en ondanks dat er enorm veel verschillende ideeën met elkaar worden gedeeld, staat iedereen toch op dezelfde pagina. Daarnaast, en een van mijn persoonlijke highlights, maakt het wederzien van collega's en mentors dit een hele bijzondere week. Een team van 600 experts allemaal met een zelfde passie, visie en intentie om golfers beter te kunnen helpen.

Nieuwste ontwikkelingen

De conferentie werd bijgewoond door meer dan 600 trainers en golfprofessionals uit 30+ landen. De presentatoren (ruim 50) op het hoofdpodium en in de break-out ruimtes waren stuk voor stuk ervaren, innovatieve coaches en wetenschappers. De presentatoren zijn niet alleen goed in wat ze doen, maar “they practice what they preach”. Daarnaast zijn ze subliem goed in het delen van hun bevindingen op een hele respectvolle authentieke manier. Vrijwel ieder aspect van golf coaching werd besproken en er was een groot aantal praktische toepassingsmogelijkheden. Deze conferentie met top coaches vanuit de hele wereld geeft mij de mogelijkheid om de nieuwste trends te spotten, ‘ground braking’ technieken te leren, en de meest effectieve behandelingen over te brengen naar Europa. Tijdens dag 2 maakte ik onderstaande vlog update.

Vlog: Coffee with the coach

3de keer

Voor mij was het de 3de keer dat ik het WGFS bijwoonde. En elke keer is het een unieke ervaring geweest. De nieuwste ontwikkelingen in wetenschap, onderzoeken en ervaringen dat de sprekers delen tijdens deze conferenties is bijzonder waardevol en vernieuwend. Het geeft voor mijn coaching filosofie voornamelijk veel bevestigd. Uiteraard heb ik ook enorm veel nieuwe methodieken geleerd. Ik niet kan wachten om me verder te gaan verdiepen want ik geloof dat een korte presentatie namelijk niet voldoende is om alles effectief direct toe te gaan passen. Vooral als het gaat om grote beweging concepten en methodieken. Dus komend jaar zal ik mij toespitsen op het bijwonen van enkele specifieke trainingen zodat ik golfers nog beter kan begeleiden. Dat zal in de vorm van cursussen zijn maar ook via individuele coaching sessies met de experts zelf.

Helaas is in Europa en Nederland de golf fitness industrie en nog niet zo ontwikkeld als in Noord-Amerika. Ik publiceerde er vorig jaar zelfs dit interview over samen met mijn mentor Jason Glass.

Foto: Piers Ward, Dave Philips, Andy Proudman

Oordeel

Tijdens deze dagen voelt het aan alsof iedereen een grote familie is en niemand met elkaar competitie voert. Iets waar andere organisaties van kunnen leren hoorde ik van gerespecteerde golf coaches die al lang in deze industrie zitten. Andere golfinstructie conferenties die hun bijwoonden zijn totaal anders omdat daar oordeel en kritiek gewoonlijk niet schaars zijn. Er is tijdens het WGFS namelijk een enorm niveau aan respect voor elkaars opvattingen. De sprekers op het podium deelden hun inzichten met het doel de deelnemers te helpen.

Familie

Mijn drive om naar het WGFS te komen is ook om vele van mijn collega’s ( zoals oa Mitchell Sadwoski, de fysieke coach van Anne van Dam) terug te zien en spreken. Het is echt een eer om met vele toppers te sparren en nieuwe pioneers uit de golf industrie te ontmoeten. Ik sprak onder andere met Andy Proudman en Piers Ward van @meandmygolf (Wereld's grootste golf youtube kanaal). Maar ook met Dr. Craig Davies (@achievedepth), Justin James en Jason Zuback (World Long Drive Champions), Dana Santas (Ademhalings specialist), en Dr Brandon Marcello (High performance specialist). Al deze super gepassioneerde professionals inspireren mij om een betere coach en persoon te worden. De hele week samen zijn, trainen, leren, praten en ook gezellig eten hoort bij de WGFS conferentie. Het omringd zijn door deze geweldige mensen en het leren geeft mijn zo’n enorme energie boost.

Foto: Jason Zuback, Justin James

Highlights.

Beknopt deel ik met jullie in het engels mijn top 3 presentaties:

DR. CRAIG DAVIES

Energy & Frequency: The missing link to health, performance & longevity.

The body is designed for efficient transfer of energy & information. Modern lifestyles result in athletes possessing a below average “charge”” & reduced capacity to accept, interpret & produce an appropriate outcome to the inputs it receives.

DR. GREG ROSE

True mobility: How to increase mobility permanently. The three main causes of mobility restrictions and exercise progressions that eliminate these for good.

JASON GLASS

Loadxplode: This presentation breaks down the key elements that maximize speed and force through impact. Coach Glass dissects the dynamic postures needed to optimize a powerful impact position and shares drills to deliver force in positions that have previously been viewed as contraindicated.

Dankbaar

Het was een voorrecht om bij de beste van de wereld te behoren en in een omgeving van leren, netwerken, respect en nederigheid te zijn. Iedereen op de conferentie was bereid tijd te besteden om elkaar te helpen en het is echt bijzonder om een deel uit te maken van de TPI-familie met zoveel andere geweldige professionals. Sinds ik begonnen ben in 2009 met golf fitness coaching heb ik een eigen team van experts om mij heen gecreëerd die mij begeleiden op verschillende specifieke gebieden. Ik ben zo enorm dankbaar voor deze mentors en coaches die mij uitdagen en deze week tijd hebben genomen met mij te spreken.

Terugkomen van het WGFS leidt altijd tot extra motivatie om meer te leren en om de connecties verder te ontwikkelen en groeien.

Ik ben super enthousiast om alles wat ik heb geleerd in de praktijk te brengen en te blijven groeien als coach om anderen te kunnen helpen als het gaat om golffitness en life performance.

Tot de volgende Summit in 2020!


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page