top of page

Anne Van Dam embraces a positive perspective! And you can too.

(Article in Dutch)


Wat een prachtig voorbeeld!

Anne Van Dam demonstreert de belichaming van:


- positive self direction - committent to the process - embracing a positive perspective - focus is on ongoing learning - choosing to focus on the positives rather than the negativesDe manier waarop ze naar haar ontwikkelingen kijkt helpt haar op weg naar topprestaties. Ze laat haar vertrouwen in het process en in zichzelf niet afhangen van resultaten. In tegendeel, haar vertrouwen in het process is zo groot dat het automatisch zal leiden naar de resultaten en doelen ze zich heeft gesteld. Ze straalt passie, kalmte, zelfzekerheid en gezonde ambitie uit terwijl ze bewust is van haar groei en de aanpassingen die ze heeft gemaakt. Ze kijkt uit om wedstrijden te spelen. Dat maakt voor een eerlijke en vooral gezonde positieve mindset.


De controle die je hebt over je keuzes en je focus is geen hocus pocus: je hebt zelf de controle in handen! And it is the key to unlocking the door to your true potential!


Amateur golfers die zich nog te vaak (onbewust) laten saboteren door te hoge verwachtingspatronen/eisen over bogey vrije rondes, of geen constructieve (kunnen) analyse maken na een ronde bijvoorbeeld, of alleen maar slecht/negatief praten over hun spel/process of aankomende wedstrijden, zouden de onderstaande quote moeten uitprinten, opgangen en elke dag lezen!!


Anne: "heel positief en opgewekt: Ik voel me erg goed, heb ontzettend veel zin om toernooien te spelen en ik weet dat de goede resultaten dan ook gaan komen.”


Dat doet mij denken aan de volgende quote uit een van mijn favoriete boeken The Grit van Angela Duckworth:


"A fixed mindset about ability leads to pessimistic explanations of adversity, and that, in turn, leads to both giving up on challenges and avoiding them in the first place. In contrast, a growth mindset leads to optimistic ways of explaining adversity, and that, in turn, leads to perseverance and seeking out new challenges that will ultimately make you even stronger."


Maar wat mij vooral raakt is dit:


"Ik praat over veel dingen met Sean, zeker niet alleen over golf. Hij is een technische coach, maar eigenlijk ook een performance coach. Sean wil het hoogste bereiken voor zijn spelers, doet daar alles voor. Maar hij relativeert ook heel erg, vindt het vooral belangrijk dat je je goed voelt, gelukkig bent in het leven. Ik merk dat Sean een heel positieve invloed op mij heeft. We zijn samen bezig met een proces dat tot mooie dingen gaat leiden.”


Deze diepgang en gelaagdheid die zeker gepaard gaat met moed en kwetsbaarheid, is ook precies waar ik voor sta en daadwerkelijk toepas tijdens mijn sessies van het High Performance Program.


Laat de manier hoe Anne zich uitdrukt over haar spel en ervaringen een voorbeeld voor jou zijn! Ook hoe ze haar fysieke training integreert en benaderd is een voorbeeld voor vele amateurs.


Wil je met mij hierover in gesprek gaan, dat kan. Stuur mij dan een DM via instagram.


Sean Foley is al sinds ik hem voor het eerst ontmoette in 2012 in Orlando één van mijn voorbeelden (en highly respected peer), en ben dan ook dankbaar dat ik van iets dichterbij van hem kan leren.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page