top of page

INTERVIEW: Dit maakte het verschil voor Anne Van Dam.


Donderdag 11 oktober om 6:00 uur s'ochtends nam ik de Uber richting Golf & Country Club Lake Nona. Daar had ik met mijn TPI collega Mitchel Sadwoski afgesproken. Mitchel is de fysieke coach van Anne en nodigde mij uit om tijdens haar sessie langs te komen. Anne was de dag ervoor geland en ging gelijk de volgende ochtend aan de slag met haar training. Het was een vroege dag want voor Mitchel en mij stond het World Golf Fitness Summit op de agenda, die enkele uren later van start ging. Lees verder over hoe de training verliep...

Zaterdag 3 november: Het is haar gelukt! Anne Van Dam heeft haar topseizoen beëindigd met een kaart voor de LPGA ! Wat mogen we trots zijn op haar en ook op de Nederlandse topper Dewi Weber. Zij haalde dit jaar net niet de top 45 in de qualifying school om het LPGA speelrecht te behalen.

Dus... eerder in oktober sprak ik Anne in Orlando over hoe fysieke training van belang is (geweest) en waar ze tegenaan liep...

Tijdens de training werd vooral gewerkt aan stabilisatie & mobilisatie van Anne. Daarnaast deed ze verschillende oefeningen voor ademhaling, kracht en techniek. Na anderhalf uur trainen gingen we richting hole 18 en kon ik daar Anne interviewen voordat ze weer verder ging met ook haar drukke trainings plan. Want over een week zou ze de 2de kwalificatie wedstrijd spelen voor de LPGA.

Anne staat bekend als een van de long hitters op de Europese dames tour. Desondanks haar lengte, en natuurlijke aanleg voor het ontwikkelen van snelle lange spieren had ze een groot probleem. Namelijk door een gebrek aan controle in stabiliteit in bewegingen en deze niet kunnen afremmen, had ze volgens eigen zeggen niet voldoende resultaat in de richting van de bal. De les die golf amateurs en enthousiastelingen hier ook uit kunnen leren om de bal recht te slaan is dat er vooral ook energie gestopt zou moeten worden in het vergroten van de stabiliteit en controle van het lichaam. En niet enkel en alleen in het trainen van explosiviteit.

Bekijk hier het volledige interview:

Wat kunnen wij uit dit interview leren ?

De bal recht slaan is iets wat we allemaal wel beter willen doen. De belangrijkste spiergroepen die voor de extra stabiliteit zorgen zijn:

  • de bil en heup spieren

  • de core en met name schuine buikspieren

  • de schouderbladen

  • Sterke mobiele enkels, iets wat vaak word overgeslagen maar direct impact heeft op de kracht die een golfer vanaf de grond kan genereren.

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe fysieke training jouw golfspel en conditie kan verbeteren ? Neem vrijblijvend contact op via info@lpgolfperformance.nl of kijk op www.lpgolfperformance.nl

Met dank aan Anne Van Dam en Mitchel Sadowski voor het mogelijk maken van deze blog, interview en fantastische ervaring.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de aankomende buitenlandse golf retraite op Las Colinas. Enthousiaste gemotiveerde golfers kunnen zich aanmelden via info@lpgolfperformance.nl voor meer informatie en inschrijving.


127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page