top of page
  • Liesbeth

IN DE MEDIA | Golf yoga verbetert uw spel en nog veel meer!


The Dutch Magazine. Editie voorjaar 2016.

Voor een goede swing zijn een goede balans, flexibiliteit en stabiliteit onmisbaar. Golf Yoha kan daarbij een grote hulp zijn. Liesbeth Pauwels wijst u de weg.

“Zware bootcamp oefeningen hebben geen zin voor de meeste Members van The Dutch” verteld Liesbeth. “Men heeft veelal een functie waarbij veel wordt gezeten en daardoor is er sprake van onvoldoende activiteit van de spieren en een slechte houding. Met golf yoga werken we aan het opbouwen ven de specifieke structuur die van positieve invlied is op de swing. De oefeningen zijn geschikt voor alle niveaus. Na een kennismaking volgt een intake, waarbij we testen hoe het staat met de balans, mobiliteit en stabiliteit en bepalen we vervolgens met welke oefeningen het gewenste resultaat kan worden bereikt. Overigens zult u van de oefeningen ook in uw dagelijkse leven plezier hebben: de ademhaling wordt beter, de hersenen krijgen meer zuurstof, de spieren worden flexibeler en het lichaam krijgt een betere conditie. De methode werkt niet alleen voor Joost Luiten en andere tourspelers die gebruik maken van onze expertise. Ook u zult er baat bij hebben.

Liggende twist (schouders, nek, rug)

Vanuit een comfortable positie op de handen en knieen breng je een arm met handpalm omhoog onder door de andere arm. Breng zowel schouder en oor richting de mat en billen richting de hielen

Hoge lunge met reach ( heupen, buikspieren, balans)

Zet een grote stap naar voren, zak vanuit de heupen, span de bilspieren en bovenbenen goed aan. Voor meer uitdaging: reik beide armen hoog over je heen

Staande stretch (balans, quadriceps)

Breng je linkervoet richting je bil en pak je voet vast met beide handen. Breng de knieen samen en span de bilspieren en het standbeen goed aan. Voor meer uitdaging: breng de rechterhand bij je voet en reik met je linkerarm omhoog.

Benen tegen de muur (hamstrings, heupen)

Ga met beide benen omhoog tegen een muur liggen. Strek de benen en focus op de ademhaling richting de onderbuik en bekken. Duw de onderrug in de grond en de tenen goed naar je toe

Liggende stretch (lies, heupen)

Vanuit een comfortabele positie op de rug breng je beide voeten samen op de grond, duw de knieen naar buiten en de voetzolen tegen elkaar aan. Onderrug en schouders reiken naar de grond toe.

Bird dog (buikspieren, bovenlichaam, onderlichaam)

Vanuit de handen-en knieen positie strek je de linkerarm en het rechterbeen uit. Houd de buikspieren goed aangespannen en laat de onderrug niet inzakken. Houd de balans en reik zo ver mogelijk.

Voor alle stretches geldt: houd de stretch twintig tellen vast en adem lang en diep naar de buik. Forceer niet, laat je lichaam langzaam, rustig en ontspannen strekken zonder pijn.

Let op: altijd een dynamische warming up doen voorafgaand aan het rekken en strekken.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page