Mijn top 4 TPI oefeningen voor ALLE jeugd golfers !


Naar aanleiding van het US KIDS LOCAL TOUR KICK OFF EVENT blog ik komende weken over jeugd & fysiek.

Junior fun !

Dat het bewegingsonderwijs op veel scholen naar de zijlijn is gedwongen, is een heel treurige ontwikkeling. Juist als kind moet je je allerlei motorische vaardigheden eigen maken. Als je alleen maar golft, doe je jezelf en je lichaam tekort. Niet alleen omdat je allerlei vaardigheden mist, ook omdat je met die vaardigheden voordeel hebt op de golfbaan. Wie goed een bal kan gooien, kan beter swingen. Wie een sterker lijf heeft, kan verder slaan. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Al geldt dit natuurlijk ook voor de oudere lezers. Hou je lichaam fit. Bewegen is leuk !

4.Kruipende beer

Ga op je knieën zitten met je handen onder je schouders, gestrekte armen en met je vingertoppen naar voren. Zet goed druk op je handen, span je buikspieren aan en til beide knieën van de grond, zonder je billen omhoog te duwen. Wandel op deze manier naar voren. Zorg dat je rug niet hol wordt en dat je billen niet omhoog gaan. Linkerarm naar voren, rechterbeen naar voren, rechterarm naar voren, linkerbeen naar voren, enzovoort. Experimenteer met voorwaarts en achterwaarts, en wandel gerust door je hele huis heen. Het verbetert je lichaamscoordinatie, versterkt je core, en bijna al je spieren worden bij deze oefening aan het werk gezet.

3.Springend konijn

Zak ver door je knieën- zie het als een hele diepe squat- en zet je handen tussen je benen op de grond. Houd je hielen op de grond. Maak dan een springende beweging naar voren, waarbij je handen als eerste de grond raken en sluit bij met je voeten. Op het moment dat je weer op de grond staat, strek je je armen boven je lijf om wat extras toe te voegen: balans en strekking van je rug. Geloof me, het klinkt misschien ingewikkelder dan het is. Al moet je misschien wel even de onderburen waarschuwen.

2.De krab

Ga zitten, zet je handen achter je op de grond en kom rustig omhoog; dat is de beginpositie voor de krab. Een krab is eigenlijk altijd in beweging, dus dat is precies wat je hier gaat doen. Hou je heupen en billen hoog – zak niet in elkaar- en loop rustig naar voren, naar achteren en opzij. Wat je hiermee bereikt? Extra kracht in je armen en schouders, je bovenrug en je bilspieren, eigenlijk de hele achterkant van je lichaam.

1.Jump! Jump! Jump!

Waneer heb je voor het laatst touwtje gesprongen? Op het schoolplein? Of weet je het niet eens meer? Terwijl het zo goed is! Waarom denk je dat touwtjespringen bij het boksen tot de vaste oefening behoort? Ja, het is best intensief, maar wat is daar op tegen als je er echt fitter van wordt? Als je conditie een beetje op peil is, dan kun ook jij deze oefeningen doen. Een paar keer per dag een minuut touwtje springen, is beter dan een keer een half uur hardlopen. Je hebt geen duren spullen nodig, je kunt het overal doen, en in heel korte tijd geef je je lichaam een enorme oppepper.

Haal het kind naar boven:

Deze oefeningen zijn niet alleen goed, ze zijn vooral ook leuk en in mijn trainingen gebruik ik ze vooral bij jeugdlessen. Maar waarom zouden volwassen niet af en toe het kind in zichzelf de ruimte geven? Of doe de oefeningen samen met je kinderen. Als je het fysiek aan kan, zeg ik: doen!

Alle oefeningen moeten op een gecontroleerde manier worden uitgevoerd, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Neem bij twijfel contact op met een MyTPI gecertificieerde coach.

TPI JUNIOR level 3 certified

Meer weten over fysieke golf training voor jouw kind ? Stuur mij een berichtje op info@lpgolfperformance.nl

Op zaterdag 25 februari is er een fantastisch leuk golf kids evenement op The Dutch namelijk: US KIDS AMSTERDAM LOCAL TOUR KICK OFF EVENT.

Ben jij er ook bij ? Ik kijk er naar uit je daar te zien.

Samenstelling: Liesbeth pauwels

Bron: Golfers Magazine #9 2016

Fotografie: Ralph Reniers Media

#uskids #GolfersMagazine #indemedia #golffitness #tpi #junior

144 weergaven0 opmerkingen